Uinnin ja hieronnan hyödyt talvella

ONKO KELI LIIAN LIUKAS TAI LIIAN KYLMÄ LENKKEILYYN? MITEN KELI VAIKUTTAA KOIRAN LIHAKSISTOON?

Altaassamme voi kuntoilla, pitää kuntoa yllä talvella tai treenata harrastuksiin ympäri vuoden. Lisäksi meille voi poiketa uimaan myös silloin, kun pidempi lenkkeily ei syystä tai toisesta onnistu tai ole joko koiralle tai omistajalle mukavaa – esimerkiksi liukkailla keleillä tai kovimmilla paukkupakkasilla.  Uiminen on tehokasta liikuntaa ja koiran päivän liikunnan tarve täyttyy helposti yhdellä käynnillä uimalassa.

Koirien kylmänsietokyky vaihtelee hyvin yksilöllisesti – eräät saattavat nauttia kylmästä, kun samaan aikaan toiset palelevat vaatteista huolimatta. Epämukavuuden lisäksi kylmyys voi myös jumiuttaa palelevan koiran lihaksistoa. Uinnilla voidaan huolehtia koiran liikunnan tarpeesta lämpimissä sisätiloissa, kun kelit ovat liian kylmät normaaliin ulkoliikuntaan. Uimassa voi käydä säännöllisesti läpi talven tai varata aikoja satunnaisesti kylmimmille päiville.

Liukkaalla kelillä voidaan taas säästää sekä koira että omistaja liukastelun aiheuttamilta harmeilta vaihtamalla pidemmät ulkoilut koirauintiin. Omistaja voi toki välttää liukastelun myös nastakengillä, mutta koiralle voi olla hankalampaa järjestää pitoa jäisellä alustalla. 

Koira joutuu usein kulkemaan liukkailla varoen ja “töpöttäen” normaalin askelluksen sijasta ja pidemmän päälle tällainen normaalista poikkeava askellus aiheuttaa lihasjumeja. Uinnin ohella lihasjumeja voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa hieronnalla liukkaiden kelien aikana ja jälkeen. Myös liukastumisesta johtuva raajan varominen jumiuttaa vastaavasti koiran kehoa ja hieronta on usein paikallaan mahdollisten vammojen parantelun jälkeen. 

Uimaan voi tulla myös puhtaasti mukavuussyistä, oli sitten kyse koiran tai omistajan mukavuudesta.

Sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä on helppoa varata ja perua aikoja niin uintiin kuin hierontaan esimerkiksi juuri sään mukaan. Käy kurkkaamassa vapaat ajat alla olevasta linkistä.