OMATOIMIUINTI

OMATOIMIUINTI JA EDELLYTYKSET

Omatoimiuinnissa asiakas uittaa koiraa itsenäisesti altaan ulkopuolelta, eikä allasalueella ole uintivalmentajaa mukana. Omatoimiuinti sopii asiakkaille, jotka tuntevat uimalan käytännöt ja joiden koirat osaavat käyttää tiloja turvallisesti. 

Käytännössä omatoimiuinti edellyttää yhtä tai useampaa ohjattua uintikertaa, joilla nämä taidot varmistetaan. Uintivalmentaja huolehtii, että koira osaa kääntyä rampilla ja uida ilman ohjaajaa altaassa. Näiden taitojen oppiminen on hyvin koirakohtaista ja kannattaa varautua siihen, että oppimiseen saattaa kulua useampi käynti – etenkin, jos kyseessä on uimista aloitteleva koira.

Kun koira osaa edellä mainitut taidot ja omistajalle on opastettu omatoimiuinnin käytännöt ja säännöt, uintivalmentaja lisää omistajalle ajanvarausjärjestelmään oikeuden varata omatoimiuinteja. Omatoimiuinteja ei pääse näkemään ajanvarauksessa ennen kuin käyttäjätunnukselle on luotu siihen oikeudet. 

Jos omatoimiuinneissa tulee haasteita vastaan koiran taitojen tai käyttäytymisen kanssa, suosittelemme käyntiä ohjatussa uinnissa, jolloin voidaan opetella esimerkiksi rampilla kääntyminen uudestaan. Ohjatusta uinnista voi käydä hakemassa myös lisää ideoita omatoimiuintiin, sillä koiran kehittyessä ja ajan kuluessa saatatte kaivata taitotasoihinne sopivampaa tekemistä tai uusia variaatioita vanhoihin rutiineihin ja kuvioihin. Altaassa tehtäviä harjoitteita löytyy lähes loputtomasti ja uintivalmentajalta löytyy juuri teidän taitoihinne ja tarpeisiinne sopivat ideat.

Mikäli omatoimiuinti kiinnostaa tai sinulla on kysyttävää aiheeseen liittyen, ota yhteyttä tai kysy asiasta uintivalmentajaltasi – autamme mielellämme.

OMATOIMIUINNIN SÄÄNNÖT

Omatoimiuintien käyttäjältä edellytetään sääntöjen noudattamista ja laiminlyönnit voivat johtaa omatoimiuintiluvan menettämiseen. Tiloissamme on kameravalvonta.

Nämä säännöt on luotu asiakkaidemme ja heidän koiriensa asiointirauhan ja turvallisuuden varmistamiseksi. Perehdythän niihin huolellisesti.

 1 §         Omatoimiuintiin ei saa tuoda tai tulla sellaista henkilöä uittamaan koiraa, jolle ei ole annettu oikeutta varata omatoimiuinteja ajanvarausjärjestelmässä. Esimerkiksi ystävä tai perheenjäsen saa kuitenkin tulla katsomaan uittamista.

 2 §         Omatoimiuintiin ei saa tuoda koiraa, jolle uintivalmentaja ei ole antanut lupaa omatoimiuintiin. Jokaisen omatoimiuintiin tuotavan koiran on käytävä uittajan mahdollisesta ajanvarausoikeudesta huolimatta ensin ohjatussa uinnissa, jotta uintivalmentaja voi varmistaa, että kyseinen koira osaa käyttää tiloja turvallisesti. Kun koira osaa nämä taidot, uintivalmentaja antaa luvan uittaa koiraa omatoimiuinnissa, minkä jälkeen koiraa saa uittaa omatoimisesti. 

 3 §         Jos käy vahinko ja koirasi oksentaa tai tekee tarpeensa altaaseen, paina välittömästi seinällä olevaa hätäseis -nappia, joka pysäyttää altaan suodattimet. Eritteet saattavat hajottaa kalliit laitteet, mikäli laitteita ei pysäytetä heti. Vie sen jälkeen koira pois altaasta ja soita Lindalle tai Anniinalle ja kerro tapahtumasta, jotta allas voidaan puhdistaa ja seuraavien asiakkaiden ajat perua.

 4 §         Altaassa saa olla vain yksi koira kerrallaan ja koiraa uitetaan altaan ulkopuolelta.

 5 §         Pesuhuoneeseen saa mennä 15 minuuttia ennen uintiaikaa. Samoin uintiajan jälkeen pesuhuonetta saa käyttää 15 minuutin ajan. Pesuhuoneen lattia tulee kuivata ennen poistumista.

 6 §         Siirry allasalueelle vasta, kun vuorosi alkaa ja tarkista ensin, että allasalue on tyhjänä – pidä koirasi kytkettynä ja tarkista tilanne kurkistamalla ovesta. Näin huolehditaan koirien turvallisuudesta ja vältetään yhteentörmäyksiä, mikäli allasalue ei esimerkiksi erehdyksen vuoksi ole tyhjä tai edellinen asiakas on juuri siirtymässä allasalueelta pesuhuoneeseen. Jos edellinen asiakas on vielä paikalla, huikkaa ovelta rohkeasti, että vuorosi on alkamassa. Siirry allasalueelle, kun edellinen asiakas on poistunut.

7 §           Kun siirryt allasalueelle ja olet noussut luiskalta tasanteelle, sulje luiskan ja tasanteen välinen portti. Portin tarkoitus on varmistaa koirien turvallisuus ja estää koirien pääseminen toistensa luokse siltä varalta, että pesuhuoneesta pääsisi jostain syystä karkaamaan koira allasalueelle.

8 §          Allasalueella on vain yksi koira kerrallaan. Mikäli yhdellä uintivuorolla on useampi koira, muut koirat odottavat pesuhuoneessa vuoroaan.  Huomioithan, että yhtä uintivuoroa kohden on varattu yksi pesuhuone, vaikka koiria olisi vuorolla useampi.

9 §          Koiraa ei pidetä irti allasalueella eikä koira saa uintivuoron aikana poistua tarkoituksellisesti altaasta turvallisuussyistä. Kun koira on ohjattu altaaseen, sulje allastasanteen ja rampin välinen portti. Harjoitteiden välissä koira pysäytetään rampille ja sen annetaan levätä. Altaasta poistuessa koira pysäytetään rampilla ja sen turkista pyyhitään tai rutistetaan käsin enimmät vedet pois ennen pesuhuoneeseen siirtymistä.

 10 §          Poistu allasalueelta pesuhuoneeseen hyvissä ajoin ennen vuorosi loppumista. Ole koirinesi ja tavaroinesi pesuhuoneessa muutamaa minuuttia ennen uintivuoron loppumista, jotta seuraava asiakas pääsee ajallaan allasalueelle. Allasalueen on oltava tyhjä ja siisti, kun seuraavan asiakkaan uintivuoro alkaa. Uintivuoron aikana allastasanteelle kertynyt vesi tulee laapata tasanteella olevaan kaivoon ennen vuoron päättymistä. Näin varmistamme mukavan uintikokemuksen myös seuraavalle uimarille.

11 §         Jos vuorosi alkaa edellisestä asiakkaasta johtuen myöhässä, ilmoita asiasta tarvitaessa vasta uintiaikasi jälkeen henkilökunnalle, mutta älä venytä omaa uintiaikaasi. Uintiaikojen venyttäminen altistaa eri asiakkaiden koirien kohtaamisille ja on siten turvallisuusriski. Mahdollisesta hyvityksestä sovitaan henkilökunnan kanssa myöhemmin.

12 §         Noudata turvallisuusohjeita, vaikka koirasi olisi kiltti ja luottaisit omaan koiraasi, sillä koirien turvallisuus tarkoittaa muutakin kuin konfliktien välttämistä. Ota huomioon asiakkaiden erilaiset koirat ja tarpeet – toiselle asiakkaalle saattaa olla esimerkiksi koiran koulutuksen tai luonteen kannalta erittäin tärkeää, ettei minkäänlaisia kohtaamisia tapahdu muiden koirien tai ihmisten kanssa.

13 §       Omatoimivuorot maksetaan aina ajanvarauksen yhteydessä. Mikäli haluat käyttää sarjakorttia uintiajan maksuun, on sarjakortti ostettava ennen ajanvarausta. Sarjakortit ovat ostettavissa kohdasta “prepaid-kortit”. Aikaa varatessa klikkaa painiketta “varaa ja maksa aika”. Ajanvarausjärjestelmä tarjoaa vaihtoehdoksi uintiajan maksamista irtokertana ja mikäli olet ostanut sarjakortin, maksamista käyttäen prepaid-korttia.

14 §        Sääntöjen toistuva laiminlyöminen johtaa omatoimiuintikieltoon. 1-4 §:n rikkominen johtaa välittömästi omatoimiuintikieltoon.

OHJEET UINTIIN TULEVALLE

ENNEN UINTIA:

  • Tarkistathan ajoissa, ettei alla listaamiamme uinnin esteitä ole. 
  • Älä anna koiralle ruokaa muutamaa tuntia ennen uintia (4h) 
  • Varmista, että koira on tehnyt kaikki tarpeet ennen uintia. Uinti kiihdyttää aineenvaihduntaa ja voi saada muutoin sisäsiistinkin koiran tekemään tarpeet altaaseen. 
  • Suosittelemme koiran turkin harjaamista ennen uintia. 
  • Pakkaa koiralle mukaan pyyhe, mieluinen kelluva lelu ja herkkuja, sekä tarvittaessa takki. 
  • Pue päällesi vaatteet, jotka saavat kastua tai ota vaihtovaatteet mukaan, sillä koira saattaa roiskia vettä. 
  • Allasalueella kuljetaan crocseilla tai vastaavilla – voit ottaa omat mukaan tai lainata uimalalta.

UINNIN ESTEET:

  • Kuume tai tulehdus
  • Pahanlaatuinen kasvain
  • Juoksut, valeraskaus tai tiineys
  • Tarttuvat taudit, kuten kennelyskä (varoaika 2 vk) ja vatsatauti (varoaika vähintään 1 vk) 
  • Akuutit vammat, revähdykset tai traumat (konsultoi eläinlääkäriä)
  • Ihottuma ja ihorikko
  • Sterilisaatio ja kastraatio (varoaika 4 vk)
  • Hammasoperaatiot (varoaika 1-2 vk operaation suuruudesta riippuen, tarkistathan eläinlääkäriltä)
  • Tippojen laitto silmäkuvauksissa (varoaika vähintään 1vrk)
  • Punkkiliuokset (varoaika 3 vrk)
  • Ulkoloiset

Mikäli koirallesi on tehty jokin muu toimenpide tai operaatio, tarkistathan eläinlääkäriltä, milloin koiran voi tuoda uimaan ja mainitsethan asiasta uittajalle. Älä tuo koiraa uimaan, ennen kuin varoaika toimenpiteestä, oireiden loppumisesta tai lääkkeen antamisesta on kulunut.

Mikäli koirallasi on esimerkiksi sydänsairaus tai epilepsia, tarkistathan eläinlääkäriltä voiko koiraa uittaa. Myös yllä olevista mahdollisista esteistä voi konsultoida eläinlääkäriä. Kerro mahdollisista sairauksista tai vammoista ajanvarauksen yhteydessä. Mikäli et ole varma, onko koira uintikuntoinen tai tarvitseeko koirasi eläinlääkärin luvan uittamista varten, autamme mielellämme arvioimaan tilannetta.

Pennun voi tuoda uimaan, kun rokotukset on otettu.

SAAPUMINEN JA PYSÄKÖINTI:

  • Uimalan pihassa on merkittyjä asiakasparkkipaikkoja. 
  • Koiran ulkoiluttaminen on mahdollista hallin takanurkalta alkavalla metsäreitillä koirien ulkoilutusalueen osoittavan portin takana. Varothan reittiä käyttävää latutampparia talvikaudella. Ethän anna koiran tehdä tarpeitaan muualle pihapiiriin ja kerääthän koirasi jätökset roskiin myös metsäreitiltä. Pidäthän koirasi kytkettynä piha-alueella ja sen ympäristössä. 
  • Uimalalle kannattaa saapua hyvissä ajoin (n. 10-15 min) ennen uintiaikaa. 
  • Omatoimivuoroilla on käytössä henkilökohtaiset kulkukoodit uimalan ulko-oveen. Kulkukoodi löytyy omatoimiuinnin varausvahvistuksesta sähköpostista ja on voimassa 15 min ennen uintivuoroa, sekä 15 min uintivuoron jälkeen. Mikäli ulko-ovi ei ole lukossa, ei koodia tarvitse käyttää. Varmistathan, että ulko-ovi sulkeutuu perässäsi kunnolla!
  • Käy sisään uimalan ovesta, nappaa crocsit eteisestä ja mene vapaana olevaan pesuhuoneeseen. Lukitse ovi perässäsi.
  • Huuhdo koira huolellisesti vedellä seinällä olevien pesuohjeiden mukaan. 
  • Siirry allasalueelle vuorosi alkaessa, mutta tarkista ensin, että edellinen asiakas on poistunut allasalueelta.

UINNIN JÄLKEEN:

  • Huuhtele kloorivesi pois vedellä ja kuivaa koira huolellisesti viimeistään kotona. Kuivaamista voi nopeuttaa turkista riippuen esimerkiksi pesuhuoneista löytyvillä hikiviiloilla ja turkinkuivaimilla taikka käyttämällä kylpytakkia.
  • Pidä koirasi lämpimänä. Kelien viiletessä ja talvella suositellaan takkia. 
  • Käytä koira pian tarpeillaan, ettei hätä yllätä, sillä uinti kiihdyttää aineenvaihduntaa. 
  • Uinti on tehokasta liikuntaa, joten treenaaminen ja rankka liikunta kannattaa jättää väliin uintipäivältä ja tarvittaessa myös seuraavalta päivältä. 
  • Suosittelemme kevyttä palauttavaa lenkkiä uinnin jälkeen.

Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä! Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiin.