KOIRIEN PESUPALVELUT

MIKSI VALITA KOIRIEN PESUPALVELU?

Jos haluat hillitä kodin karvamäärää, koiran pestävän puolestasi tai muuten helppoutta turkinhoitoon, suosittelemme lämpimästi pesupalvelua. Puhtaan koiran lisäksi tavoitteenamme on hyvinvoiva iho ja turkki, ja siten hyvinvoiva koira. 

Hyvinvoiva turkki paitsi näyttää ja tuntuu hyvältä, myös toimii tarkoituksenmukaisesti. Tällöin turkki ei ole liian tiheä ja hengittää toimien eristeenä lämpötilan vaihdellessa. Karva myös vaihtuu oikein, eikä siinä esimerkiksi näy hilsettä. Hyvin hoidettu iho ja turkki ennaltaehkäisevät muun muassa takkuuntumista, hotspotteja (akuutteja kosteita ihottumia) sekä talvisin lumen jäämistä karvoihin ja tekee siten sekä koiran että koiranomistajan arjen mukavammaksi.

Pesupalvelut sopivat kaiken ikäisille koirille ja koiran ikä huomioidaan käytettävien tuotteiden valinnassa. Esimerkiksi pennuille pesupalvelut tarjoavat myös oivallista harjoitusta käsittelyyn ja turkinhoitoon. Suosittelemme pennuille rokotusten ottamista ennen pesuun saapumista.

MITÄ PESUPALVELUIHIN SISÄLTYY?

Saatavilla on pesu pohjavillattomille koirille sekä pohjavillan poiston sisältävä pesu pohjavillaisille koirille. 

Pesuihin sisältyy harjaaminen, karvan laadulle ja mahdollisiin omistajan toiveisiin sopiva shampoo ja hoitoaine mahdollisine tehohoitoineen sekä föönaus. Pesu on mukautettavissa myös roduille, joita ei harjata tai föönata. Lisäksi pesupalveluiden hintoihin sisältyy asiakkaan halutessa pienet siistimistoimet, kuten kynsien leikkaus sekä tassukarvojen ja mahanalusen siistiminen.

Pesussa käytettävät tuotteet valikoidaan yksilöllisesti jokaista koiraa varten huomioiden koiran ikä, turkin laatu sekä asiakkaan toiveet. Käytössä on laaja valikoima erilaisia shampoita, hoitoaineita sekä tehohoitoja, joita yhdistelemällä taataan yksilöllinen lopputulos tavoitellen hyvinvoivaa ja oikein toimivaa turkkia.

Tuotteilla voidaan esimerkiksi kirkastaa tai palauttaa turkin väri (muun muassa valkoinen, musta, ruskea, maksa, punainen ja sininen) taikka suojata sitä auringon aiheuttamilta värimuutoksilta. Vaihtoehtoja löytyy myös esimerkiksi kuivuudesta hilseilevän tai kutisevan turkin hoitamiseen, karvanlähdön vähentämiseen, karvan kasvun tukemiseen, ihon rauhoittamiseen sekä ulkoloisten, kuten punkkien, karkottamiseen. 

Pesuissa käytetään ammattilaisten kehittämiä ja suosimia korkealaatuisia ja turvallisia Iv San Bernardin tuotteita. Sarjalle on myönnetty Safe Pet Cosmetics sertifikaatti, joka takaa, että yritys noudattaa samoja turvallisuusnormeja valmistuksen ja tuotteen sisällön osalta, joita ihmiskosmetiikalta vaaditaan. Tuotekehittelyssä ei käytetä eläinkokeita.

Tuotteiden valinnassa voidaan huomioida myös omistajan tuoksuherkkyys, sillä sarjaan sisältyy myös miedon tuoksuisia tuotteita, joita useimmat tuoksuherkät ovat sietäneet hyvin.

Kirsi tarjoaa pesupalveluita osana trimmaajan opintoja. Mikäli palveluista tai tuotteista on kysyttävää, suosittelemme ottamaan yhteyttä Kirsiin.

OHJEET AJANVARAAJALLE JA PESUUN TULEVALLE

AJANVARAUSOHJE:

 • Ajanvaraus Kirsiltä puhelimitse 0408288729 tai sähköpostitse kirsi(at)jklkoirauimala.fi
 • Mikäli varaat ajan viestitse, mainitsethan ajanvarausta tehdessäsi koiran kutsumanimen, rodun, iän ja sen terveyteen liittyvät tiedot, kuten mahdolliset vammat, sairaudet ja lääkitykset. Mainitsethan viestissä myös mahdolliset palveluun liittyvät toiveesi esimerkiksi turkinhoitoa tai pesussa käytettäviä tuotteita koskien.
 • Kerrothan palvelua varatessa, mikäli epäilet koirasi tarvitsevan lisäaikaa käsittelyyn tai runsaiden takkujen selvittämiseen.

ENNEN PESUA:

 • Ulkoilutathan koirasi ennen pesuun tuloa.
 • Kerrothan, mikäli koirasi luonteessa, käytöksessä tai terveydessä on jotakin palvelun aikana huomioitavaa. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi arkuus, aggressiivisuus, pelot tai iho-ongelmat.

PESUPALVELUN ESTEET:

 • Kuume tai tulehdus
 • Pahanlaatuinen kasvain
 • Juoksut, valeraskaus ja tiineys
 • Tarttuvat taudit, kuten kennelyskä (varoaika 2 vk) tai vatsatauti (varoaika vähintään 1 vk)
 • Ihotulehdus, ihottuma ja ihorikko, ellei kyse ole pienestä paikallisesta ongelmasta. Tarkistathan Kirsiltä ajoissa etukäteen, onko koirasi iho-ongelma este palvelulle, jotta ehdit tarvittaessa perua ajan.
 • Ulkoloiset

SAAPUMINEN JA PYSÄKÖINTI:

 • Uimalan pihassa on merkittyjä asiakasparkkipaikkoja. 
 • Koiran ulkoiluttaminen on mahdollista hallin takanurkalta alkavalla metsäreitillä koirien ulkoilutusalueen osoittavan portin takana. Varothan reittiä käyttävää latutampparia talvikaudella. Ethän anna koiran tehdä tarpeitaan muualle pihapiiriin ja kerääthän koirasi jätökset roskiin myös metsäreitiltä.
 • Pidäthän koirasi kytkettynä piha-alueella ja sen ympäristössä. 
 • Kirsi tulee hakemaan teidät pihalta uimalan ovelta pesuaikasi alkaessa. Uimalan ovi sijaitsee rakennuksen julkisivulla.
 • Suosittelemme jättämään koiran pestäväksi ilman omistajan paikallaoloa, sillä näin useimmat koirat rauhoittuvat parhaiten pesutoimien ajaksi.